Preşedintele SUA, Donald Trump, unul dintre cei care a minimalizat în repetate rânduri pericolul extinderii noului coronavirus, a anunţat, vineri, că are Covid-19 şi soţia sa, Melania, fiind infectată.

"Vom începe carantina şi procesul de recuperare imediat. Vom trece prin asta împreună", a scris preşedintele american, în vârstă de 74 de ani, pe Twitter.

"Aşa cum prea mulţi americani au procedat anul acesta, eu şi preşedintele suntem în carantină acasă, după ce am fost testaţi pozitiv pentru Covid-19. Ne simţim bine şi am amânat toate evenimentele programate în perioada următoare. Vă rugăm să vă protejaţi, vom trece cu toţii cu bine prin asta", a scris şi soţia sa, Melania Trump, 50 de ani, pe aceeaşi reţea de socializare.

HotNews.ro scrie că anunţul privind infectarea a fost făcut după ce liderul de la Casa Albă şi soţia sa intraseră deja în carantină, după ce o colaboratoare apropiată a lui Trump, Hope Hicks, se îmbolnăvise cu SARS-CoV-2. Aceasta l-a însoțit pe președinte la diverse evenimente, în numeroase ocazii. Ea s-a aflat și la bordul Air Force One împreună cu preşedintele american când acesta a zburat marţi la Cleveland, în statul Ohio, pentru a participa la dezbaterea electorală cu Joe Biden. De asemenea, ea a mers cu el miercuri în Minnesota pentru un miting de campanie.

Carantina de două săptămâni a lui Trump începe cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale ce vor avea loc pe 3 noiembrie, afectând desfăşurarea campaniei electorale a candidatului republican. De asemenea, funcţionarea guvernului american ar putea fi afectată dacă vor apărea noi cazuri în cercul de apropiaţi al preşedintelui Trump şi în rândul înalţilor oficiali guvernamentali.

Medicul soţilor Trump, Sean Conley, a declarat că cei doi "sunt bine în acest moment, şi intenţionează să rămână în reşedinţa din Casa Albă în timpul recuperării".

Casa Albă a anulat deja toate întâlnirile de vineri ale preşedintelui, singurul eveniment rămas în programul oficial fiind "o conferinţă telefonică privind ajutoarele Covid-19 pentru vârstnicii vulnerabili".