Pentru că preţurile de achiziţie erau ridicate şi mai multe spitale din Bihor aveau deficienţe la acest capitol, Clubul Rotary Oradea împreună cu Rotary Club Sunrise Modesto şi fundaţia Hope Heaven au demarat o campanie de binefacere în urma căreia au donat 85 de scaune cu rotile unităţilor medicale din judeţ.

Astfel, Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix a primit 60 de scaune cu rotile pentru secţia de copii, iar Fundaţia de Scleroză Multiplă şi Spitalul Clinic Municipal "Gavril Curteanu" au primit 25 de scaune cu rotile pentru adulţi.

Proiectul, intitulat "Scaune cu rotile", a fost iniţiat de Mihai Bulc, reprezentant al Clubului Rotary Oradea, şi de un membru al clubului rotarian din California.

"Bucuria a fost mare pentru beneficiari, dar şi pentru aparţinători, având în vedere că preţul unui astfel de scaun cu rotile a fost evaluat de la câteva sute de euro până la câteva mii de euro. Acesta a fost motivul pentru care echipa de binefacere a dorit să le distribuie personal, pentru ca ele să ajungă la populaţia ţintă, şi anume la bolnavii cu deficite locomotorii", se precizează într-un comunicat transmis de managerul Spitalului de Recuperare Medicală Băile Felix, Ramona Suciu.

La iniţiativa managerului, organizatorii campaniei îşi propun chiar înfiinţarea unui centru care să deservească zona de nord-vest a României.