Femeile din zona municipiului Beiuş vor beneficia de tratamente moderne şi de calitate, în urma unui proiect care a dotat maternitatea din cadrul Spitalului Ep. Nicolae Popovici cu aparatură modernă în valoare de 300.000 de dolari.

Reuşita a fost posibilă în cadrul unui proiect desfăşurat de primăria Beiuş în colaborare cu Clubul Rotary Oradea, Clubul Rotary Modesto din California, Clubul Rotary Aurora din Colorado precum şi cu ajutorul Fundaţiei ASSIST International din SUA, menit să ajute locuitorii Beiuşului şi pe cei ai celor 23 de localităţi din jur.

Proiectul a ajuns la final la finele săptămânii trecute, iar în cadrul acestuia, secţia de Obstetrică - Ginecoloie şi sala de operaţii a maternităţii au fost dotate cu aparatură nou nouţă care va face mai uşoare intervenţiile medicilor de aici. Mese chirurgicale şi ginecologice, o lampă scialitică, un ecograf 4D, monitoare fetale sau un aspirator chirurgical sunt doar câteva dintre instrumentele medicale achiziţionate.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Clubul Rotary, ca urmare a realizării acestui proiect nu mai puţin de 100.000 de persoane arondate Spitalului Municipal Beiuş vor beneficia de servicii medicale net superioare.

"Se va acentua punerea în aplicare a sistemului de prevenţie în raport cu sistemul de intervenţie şi spitalizare, se vor reduce substanţial numărul de zile de spitalizare, sistemul de tratament integrat cu aparatura medicala de ultimă generaţie va avea o acurateţe maximă atât a diagnosticului, cât şi a tratamentului, şi se vor reduce costurile sociale ale pacienţilor prin faptul că nu vor mai fi nevoiţi să acceseze serviciile medicale din alte spitale", mai precizează comunicatul Clubului Rotary.