O fostă profesoară a Facultăţii de Medicină Albert Einstein din New York a făcut o donaţie istorică, de un miliard de dolari, unităţii de învăţământ, pentru ca studenţii să nu mai plătească taxe de şcolarizare.

Dr. Ruth Gottesman a donat suma impresionantă din averea pe care i-a lăsat-o moştenire soţul ei, David ''Sandy'' Gottesman, care a fost expert financiar pe Wall Street şi investitor în Berkshire Hathaway. Acesta a decedat în septembrie 2022.

"Îi sunt recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă'', a spus ea într-un comunicat comun, semnat alături de instituţia de învăţământ superior, potrivit Adevarul.ro
Ruth Gottesman a făcut public anunţul în faţa studenţilor, care au fost adunaţi într-o sală a facultăţii, iar momentul a fost filmat şi postat pe YouTube.

În video se vede cum mulţi tineri au sărit de pe scaune de fericire şi au urlat.

Suma de un miliard de dolari va asigura plata taxelor, începând din primăvara anului universitar 2024, pentru toți cei 1.100 de studenţi ai facultăţii. Ca atare, toţi studenţii care şi-au plătit taxele în perioada aceasta vor primi banii înapoi. În plus, alţi viitori studenţi vor învăţa gratuit, tot datorită acestei donaţii, se mai arată în comunicatul transmis de profesoară şi de facultate.

"Această donaţie schimbă radical capacitatea noastră de a atrage studenţi care sunt dedicaţi misiunii noastre, nu doar cei care îşi permit. Ni se va aminti de acest cadou în fiecare primăvară, pe măsură ce vom trimite o altă clasă de medici în Bronx şi în întreaga lume, pentru a oferi îngrijiri pline de compasiune şi a transforma comunităţile", a spus dr. Yaron Tomer, decanul Facultăţii de Medicină Albert Einstein.


Studenții Facultății de Medicină (sursa foto: Einsteinmed.edu)

Ruth Gottesman s-a alăturat Facultăţii de Medicină Albert Einstein în anul 1968. În perioada în care a predat acolo ea a făcut cercetări pe marginea problemelor de învăţare în cazul copiilor. În prezent, este preşedinta consiliului de administraţie al instituţiei şi face parte din consiliul de administraţie al Montefiore Health System, spitalul afiliat facultăţii. În trecut, profesoara şi soţul ei au mai făcut donaţii Facultăţii de Medicină.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!