Începută în urmă cu 15 ani, colaborarea dintre Clubul Rotary din Oradea şi Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu s-a concretizat în ultimele şase luni în donaţii a căror valoare a atins, în acest interval, suma de 86.000 lei.

Cel mai recent, ca urmare a sponsorizării făcute de compania Benvenuti, membrii Clubului au achiziţionat şi donat Secţiei de Pneumologie a Spitalului Municipal un aparat de ventilaţie asistată, de ultimă generaţie, în valoare de 30.000 lei.

În ultima lună a anului trecut, la balul de caritate organizat de Rotary s-au strâns 45.000 lei, bani care au fost folosiţi pentru achiziţionarea unui microscop electronic Leica, a unei camere foto digitale, a unui calculator şi a unui soft, întregul ansamblu fiind instalat la Laboratorul de analize al spitalului.

De asemenea, în luna septembrie, în urma unui concert organizat în colaborare cu Filarmonica orădeană s-au strâns 11.000 lei, suma fiind folosită pentru renovarea şi dotarea spaţiului destinat şcolarizării şi recreerii copiilor internaţi pe perioade mai îndelungate în Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului Municipal.

De-a lungul celor 15 ani de colaborare, Clubul Rotary a mai finalizat şi alte proiecte în beneficiul spitalelor orădene, cum ar fi dotarea cu aparatură a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean, amenajarea şi dotarea bazei de pregătire a SMURD cu mobilier şi containere pentru antrenament ori dotarea blocului operator al Spitalului Municipal cu un aparat de anestezie Gregar.