Aleşii orădenilor au votat, marţi, într-o şedinţă ordinară, completarea procedurii de decontare a facilităţilor acordate la transportul public de călători în oraş, introducând un nou aliniat care se referă la subvenţionarea, de la bugetul local, cu 50% a tarifului unui abonament pe o lună, pentru donatorii de sânge.

Potrivit directorului OTL, Csuzi Istvan, societatea oferea şi până acum această facilitate, în conformitate cu Legea 1364 din 2006. "Noi am eliberat şi până acum abonamente reduse cu 50% pentru donatorii de sânge, însă trebuiau să prezinte o adeverinţă ştampilată prin care să dovedească acest lucru. Prin noile proceduri, Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea va transmite atât Primăriei, cât şi societăţii noastre, la final de săptămână, lista cu donatorii, pe baza cărora vom putea elibera direct aceste abonamente", a explicat pentru BIHOREANUL, şeful OTL.

Pe baza abonamentelor eliberate, societatea OTL va solicita apoi decontarea diferenţelor de tarif Municipiului Oradea. Decontarea se va realiza începând cu luna iulie pentru donările de sânge din luna iunie. 

Potrivit legii care reglementează drepturile şi obligaţiile donatorilor de sânge (1364 din 2006), aceştia mai beneficiază şi de "şapte tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia de profil", respectiv de "o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării" sau de "o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor".