Pentru al optulea an la rând, voluntarii Asociaţiei Studenţilor Medicinişti din Oradea îi îndeamnă pe bihoreni să fie eroi pentru semenii lor bolnavi şi să doneze sânge.

În cadrul campaniei „Donează sânge! Fii erou”, derulată până pe 13 decembrie nu doar în Oradea, ci şi în alte centre universitare din ţară şi din Republica Moldova, studenţii de la FMF Oradea vor împărţi pliante pe stradă despre ce presupune donarea de sânge şi vor merge în şcolile oraşului, pentru a le explica şi elevilor de ce este important să doneze sânge.

De asemenea, ASMO a realizat un video pe care îl distribuie pe reţelele de socializare, cu acelaşi scop, şi a făcut un parteneriat cu echipa de baschet CSM CSU Oradea, iar sportivii distribuie şi ei mesaje pro-donare de sânge.

În plus, săptămâna viitoare, studenţii medicinişti vor fi zilnic în Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea şi vor avea surprize pregătite pentru donatori.

Voluntarii ASMO amintesc că o singură unitate de sânge donat poate salva trei vieţi.

Pot dona sânge persoanele care au între 18 şi 60 de ani, o greutate minimă de 50 kg şi care nu au consumat alcool sau grăsimi cu 24 de ore înainte de recoltare.