În Oradea, tinerii stau la coadă ca să doneze sânge, gest în urma căruia vor ajuta la salvarea de vieți, dar vor primi și abonamente la festivalurile Untold ori Neversea. Încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, peste 250 de persoane au format o coloană de zeci de metri în zona Bisericii cu Lună din Piața Unirii, pentru a dona sânge în cadrul campaniei Blood Network, care va rămâne acolo și duminică.

Potrivit informațiilor și imaginilor transmise BIHOREANULUI de un martor, înainte de ora 9, numărul participanților ajunsese deja la circa 250, iar coada se întindea până pe strada Traian Moșoiu.

La fața locului, în jurul orei 9.30 mai rămăseseră circa 120 de persoane, cărora li se recoltează sânge pe loc, restul primind tichete în baza cărora vor putea dona sânge pe parcursul întregii săptămâni, prezentându-se la Centrul de Transfuzii.

Totul a decurs civilizat, evenimentul fiind supravegheat de la distanță de polițiști locali.

Campania Blood Network a fost inițiată de organizatorii Untold și Neversea va poposi la Oradea sâmbătă și duminică între orele 8 și 14.

„Pentru prima dată în acest an, cei care donează sânge la caravana mobilă și se înscriu în baza de date “Și Eu Donez” vor primi un abonament gratuit la UNTOLD sau Neversea, iar cei care donează în centrele de transfuzii primesc un voucher de reducere pentru achiziționarea abonamentului la festival. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În cei 8 ani de Blood Network, peste 18.000 de oameni au donat sânge la caravana mobilă și în centrele de transfuzii din întreaga țară.

În 2021, în cadrul campaniei s-au recoltat 1.209 de litri de sânge de la aproape 2.687 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați, mai arată organizatorii celor două festivaluri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!