Clubul de motociclişti Blue Knight România VI din Oradea organizează un eveniment caritabil, duminică, 26 mai, în Piaţa Unirii din oraş pentru ca 65 de copii care trăiesc în case de tip familial ale statului ori provin din familii defavorizate să ajungă pentru prima dată la mare, în vară.

Contra unei donaţii ce va putea fi făcută la faţa locului, doritorii se vor putea da cu motocicleta, ca pasageri, în cursul zilei, pe mai multe trasee din centrul oraşului, care vor fi stabilite dinainte.

Evenimentul, pentru care a fost creată şi o pagină de Facebook, va începe duminică, 26 mai, la ora 12.

"Cei care vor să vină cu noi, trebuie să ştie că vârsta minimă ca pasager este 14 ani", a explicat preşedintele clubului, Ciprian Mladin.

Cauza susţinută de ei este lansată de Asociaţia Cătunul Verde din Oradea, care vrea să ducă în perioada 5 – 13 iulie zeci de copii bihoreni într-o tabără la mare, în staţiunea Eforie Nord, timp de o săptămână.

"Este vorba despre 65 de copii care trăiesc în casele de tip familial ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau provin din familii defavorizate. Majoritatea, cu excepţia a trei dintre ei, vor vedea în iulie pentru prima dată marea. Nu este vorba doar despre o excursie, ci despre educaţie nonformală. Ei vor avea o mulţime de activităţi recreative acolo şi vor socializa", a spus Georgeta Szabo, preşedinta ONG-ului.

Cei care doresc să susţină cauza, dar nu pot ajunge la eveniment, pot dona orice sumă şi online, pe site-ul Swimathon Oradea, unde asociaţia a lansat o altă campanie de strângere de fonduri pentru acelaşi proiect.

Obiectivul este atragerea a 70.000 de lei, sumă care acoperă inclusiv costurile de deplasare şi cazare ale copiilor.  

UPDATE: 

Anunțat inițial pentru ora 12, evenimentul va începe la ora 14 și va dura până la ora 20. 

În plus, vor fi și una sau două motociclete cu ataș, cu care vor putea fi plimbaţi şi copiii sub 14 ani însoțiți de părinţii lor. 

Asociația Cătunul Verde va organiza în același loc mai multe ateliere creative pentru cei mici, inclusiv unul de modelare de baloane și unul de pictură.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!