Organizaţia Oradea Toastmasters, club de oratorie, îşi invită membrii şi simpatizanţii să facă nişte fapte bune.

Joi dimineaţă, de la ora 8, voluntarii sunt aşteptaţi la Centrul de transfuzie sanguină Oradea, pentru a dona sânge. Apoi, tichetele primite vor fi folosite, împreună cu alte donaţii individuale, pentru a cumpăra haine, rechizite şi alimente pentru copii din casa de tip familial, "Sfânta Treime", din localitatea Galoşpetreu. Acestea vor ajunge la destinaţie în 29 noiembrie, cu sprijinul agenţiei Euromaidec Touring.

De altfel, spun reprezentanţii Oradea Toastmasters, au aflat despre copiii orfani din Galoşpetreu în cadrul excursiei "Turis prin Bihor" organizată de Euromaidec Touring.

"În timpul primei vizite, membrii participanţi au fost impresionaţi de dedicarea personalului şi de modul în care copii sunt îngrijiţi cu resurse limitate", se arată într-un comunicat al organizaţiei. Casa de copii se află în gestionarea Fundaţiei Sfântul Francisc din Deva, care are în subordine 36 de centre în sistemul social. Pentru că nu are încă acreditarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, nu beneficiază decât de suport din donaţiile primite de la Fundaţie şi de la alţi binevoitori. Copii din casă au vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, majoritatea băieţi.