Interpreta de muzică populară Florica Bradu, cu o carieră remarcabilă în spate, lansează marţi, de la ora 17, în sala mare a Primăriei, cartea "Dor şi neuitare. Poezii şi obiceiuri din Crişana", o culegere cu materiale adunate timp de zece ani de către autoare din satele româneşti din Ţara Crişurilor.

Florica Bradu a reuşit să adune poeziile şi obiceiurile specifice regiunii Crişana în timpul turneelor pe care le-a desfăşurat în această zonă în urmă cu mai multe decenii.

"Totul s-a petrecut într-o perioadă relativ scurtă, între anii 1970-1980, când cu ocazia unor turnee artistice am cunoscut mai bine aceste ţinuturi şi pe oamenii locurilor. M-am trezit în posesia unui material bogat şi divers din punct de vedere al genurilor şi speciilor folclorice literare, ceea ce mi-a sugerat ideea că o bună culegere de folclor poetic trebuie să reprezinte un întreg univers spiritual al oamenilor locului", a spus autoarea.

Volumul conţine aşadar peste 300 de texte din Bihor, Arad, Satu Mare şi Sălaj. El a fost editat cu sprijinul episcopului greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea, care va şi lua cuvântul la lansare, alături de folcloriştii bihoreni Miron Blaga şi Crăciun Parasca.

Florica Bradu s-a născut pe 21 februarie 1945, în localitatea Şicula, judeţul Arad. Cariera sa artistică a debutat în 1968, când a fost selecţionată pentru a participa, din partea regiunii Crişana, la concursul organizat de Televiziunea Română "Dialog la distanţă".