După ce încă de dinainte cu o seară rămăseseră fără apă caldă, o bună parte din locuitorii cartierului Nufărul au rămas, joi după amiază, şi fără apă rece, căci muncitorii care lucrau încă de dimineaţa la introducerea fibrei optice pentru compania Digi, pe strada Jules Verne, au nimerit într-o conductă de apă rece.

Întâmplarea s-a petrecut în jurul orei 14, la scurt timp după ce primarul Ilie Bolojan a anunţat că începând de duminică, toţi locuitorii oraşului vor avea apă caldă.

"Şoc şi spaimă: Bolojan promite că duminică tot oraşul va avea căldură şi apă caldă! Cu o condiţie, dom’ primar, să le daţi liber la Doreii de Oradea, altfel ne-om trezi toti in beznă. Ia uitaţi ce a facut în Nufărul!", a transmis, pe Facebook, orădeanul Darius Cornean, locuitor în zonă.

"La un moment dat am văzut că s-a oprit, că vine apă maronie la robinet, iar apoi nimic. Toţi stăteau cu mâinile-n sân şi se uitau. Soţia mea a ieşit afară şi a văzut că muncitorii încearcă să acopere unde au spart ţeava, după care - hilar şi şocant - s-au chinuit să scoată apa cu găleţi. Pe lângă faptul că nu avem apă caldă de ieri, acum nu avem nici apă rece", a povestit BIHOREANULUI Darius Cornean, cu atât mai revoltat cu cât iniţial muncitorii nici nu şi-au recunoscut vina.

Orădeanul a postat pe contul său de socializare şi fotografii dar şi un filmuleţ în care se vede clar cum la un moment dat, la locul avariei, apa a ţâşnit efectiv ca dintr-o fântână arteziană. Până joi seară, la 3 ore de la producerea evenimentului, situaţia încă nu se remediase.