Consilierul judeţean PDL Dorel Dume (foto) s-a făcut de râsul lumii joi, 3 martie, chiar într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul partidului. Critic, nevoie-mare, Dume a afirmat că mulţi dintre colegii săi din Consiliu, de la celelalte partide, au votat pentru segregarea teatrelor fără măcar să ştie câtă trudă au depus actorii de la Teatrul de Stat şi de la Arcadia.

"Părerea mea este că ar trebui întrebaţi cei 24 de consilieri care au votat dacă ştiu cel puţin ce culoare au scaunele din aceste instituţii", a spus secretarul executiv al PDL Bihor. Ca apoi să pice în propria plasă! Întrebat de ziarişti dacă el ştie ce culoare au scaunele din teatre, Dume a ezitat să răspundă şi a spus apoi, ca la loterie, "albastre!". Răspuns greşit, căci adevărata cromatică e roşu-vişiniu!

Rămas fără replică, PDL-istul a tăcut pentru câteva clipe, dar în final a recunoscut: "Deci eu nu ştiu ce culoare au scaunele nici la Filarmonică şi nici la teatre". Probabil că ştie numai ce culoare au scaunele de la bufetul Gării, că pe la instituţiile de mila cărora plângea cu lacrimi de crocodil, nu l-a văzut nimeni niciodată. Cu atât mai puţin plasatoarele...