Guvernul Ponta continuă schimbările la conducerea instituţiilor deconcentrate. Vineri după-amiază au ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor ordinele Ministerului Educaţiei, de revocare din funcţia de inspector şcolar general a PDL-istului Dorel Luca, respectiv de înlocuire a lui cu PSD-istul Dan Matei, care în prezent este directorul Liceului cu Program Sportiv Bihorul.

Contactat de BIHOREANUL, Dan Matei a spus că încă nu se gândeşte la schimbarea inspectorilor adjuncţi ori a echipei cu care va lucra. "Prima oară voi purta o discuţie cu colegul Dorel Luca, apoi vom vedea ce va fi. E o perioadă grea, urmează încheierea anului şcolar, Evaluarea Naţională, Bacalaureatul. Trebuie făcută o analiză a situaţiei actuale, o diagnoză, iar apoi o prognoză", a declarat acesta.

Dan Matei este directorul LPS Bihorul din 2008, fiind profesor de educaţie fizică şi sport de 34 de ani. El a mai lucrat în IŞJ Bihor ca inspector general adjunct, între noiembrie 2003 şi aprilie 2005.

Dorel Luca a fost instalat în funcţia de inspector general în mai 2009. În 2010, el a fost cercetat de procurori, acuzat fiind de profesorul Călin Hebriştean de şantaj. Dascălul, care predă la şcoala din satul Orvişele, l-a acuzat pe inspectorul general că i-a cerut să modifice nişte note mici date unor elevi de-ai săi, copii ai unor membri PDL, adică colegi de partid cu Luca.

Deşi profesorul a prezentat procurorilor şi înregistrarea audio în care Luca cerea modificarea notelor, ameninţându-l că altfel îşi poate pierde locul la catedră, procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală a şefuluI IŞJ.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că va schimba şefii de instituţii deconcentrate implicaţi în orice fel în campania electorală pentru alegerile din 10 iunie. Dorel Luca este candidat al PDL la un post de consilier judeţean, pe locul 12 pe lista partidului.