Dorian Popa şi-a cerut public iertare pentru incidentul în care a fost prins drogat la volan în urmă cu aproape două săptămâni, printr-un clip publicat pe YouTube. Popa a explicat că purta doar lenjerie intimă şi un halat când a fost oprit de Poliție pentru că ieşise din duş şi mergea la un magazin aflat aproape de locuința sa.

În filmuleţul de aproape 10 minute postat marți pe contul de YouTube, ce a strâns peste 180 de mii de vizualizări în câteva ore, Dorian Popa începe prin a spune: „Am greşit indiscutabil la vârsta şi experienţa de viaţă pe care le am, clar nu am circumstanţe atenuante”.

Deşi iniţial Dorian Popa ar fi declarat poliţiştilor rutieri că nu a consumat substanţe interzise, ci că ar fi inhalat doar vapori contaminaţi, probele biologice recoltate atunci au arătat că a consumat canabis

„Îmi asum pe deplin consecințele acțiunilor mele. Nu sunt aici să mă scuz. Recunosc, am consumat cannabis. Nu în ziua în care am fost oprit de poliție, dar am consumat, a recunoscut vloggerul.

Era lucid

Dorian Popa a continuat susținând că a consumat cannabis cu câteva zile înainte de a fi oprit de poliţişti şi a adăugat că nu a condus înainte de incident pentru că avea şofer. „Eram conştient că, deşi nu mă mai aflam sub influenţa substanţei, aceasta poate ieşi la teste", a adăugat el. 

Totodată, el a mai spus că "atunci (n.red. când a fumat) am simţit, poate mai mult ca oricând, nevoia de relaxare, de linişte, după o perioadă agitată cu terminarea renovărilor şi toate lucrurile pe care le ştiţi din viaţa mea publică, plus un lucru din viaţa privată pe care nu am vrut să-l fac public, şi anume despărţirea de Bubs" (Claudia Iosif).

Pe 27 octombrie, când a fost oprit de poliţişti, Dorian Popa a petrecut ziua acasă, filmând un vlog, a decis să meargă la un magazin non-stop în apropiere pentru că era "lucid".

"«Ce se poate întâmpla până la câteva sute de metri de casă?». Nu contează dacă sunt 500 de metri sau 500 kilometri, fapta este aceeaşi, deşi trecuse ceva timp de la consum şi eram lucid. Încadrarea în lege este aceeaşi", a continuat vloggerul.

10 minute...

De asemenea, el a explicat şi de ce era îmbrăcat doar în lenjerie intimă şi în halat în momentul în care a fost oprit de poliţie.

„Ieşisem din duş, aşa că am tras un halat pe mine imediat, nici nu m-am uscat pe păr pentru că ştiam că mă întorc în cinci minute. La scurt timp după ce am ieşit din garaj am fost oprit de un echipaj de poliţie. Am respectat toate indicaţiile lor, am făcut drug-test-ul fără nicio ezitare, deşi eram conştient că sunt şanse reale să iasă pozitiv, chiar dacă eu eram lucid. A durat 10 minute până când aparatul a dat rezultatul. Vă daţi seama că acele 10 minute au fost cele mai lungi din viaţa mea şi că acele 10 minute au fost cele în care mi-am învăţat lecţia pentru că am realizat că indiferent de rezultat, pozitiv sau negativ, nu mai doresc să trec în viaţa mea prin aşa ceva", a mai explicat Dorian Popa.

S-au aşteptat la cocaină

Dorian Popa a continuat apoi, "într-o notă uşor amuzantă", spunând că în momentul în care au văzut rezultatul aparatului, poliţiştii au fost surprinşi pentru că s-au aşteptat să arate că vloggerul a consumat cocaină. 

„Probabil pentru că sunt o fire mai energică, mai expansivă. Multă lume are impresia că folosesc cocaină, lucru total fals. Aţi cunoscut-o pe maică-mea? E la fel de energică, la fel de tare vorbeşte. E o chestie genetică la noi în familie", a precizat el.

Cu zeci de mii de urmăritori pe reţelele de socializare, Dorian Popa le-a transmis fanilor de-a lungul carierei sale mesaje anti-drog. În perioada în care era membru al trupei Lala Band a cântat alături de Alina Eremia şi alţi colegi piesa "Nu te mai droga".

"Deşi mulţi mă văd ca un model şi ca un reper, eu nu m-am autoproclamat niciodată unul. Da, în viaţa publică am căutat, logic, cred, să transmit întotdeauna mesaje corecte, inclusiv să le spun celor care mă urmăresc să nu se drogheze, să nu facă exces de alcool şi, în general, să nu facă excese. Dar la sfârşitul zilei sunt om şi, ca orice om, am făcut greşeli... mai mici sau mai mari de-a lungul vieţii. A greşi este omeneşte, important este să-ţi asumi, să-ţi ceri iertare şi, cel mai important, să înveţi din greşeli", a încheiat Dorian Popa. 

În urma incidentului, Dorian Popa s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenta substanţelor interzise şi riscă o pedeapsă între un an şi cinci ani de închisoare. 

Vezi mai jos reacția integrală a lui Dorian Popa

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!