Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că Staborul reunit la Sibiu a decis ca în familiile de romi căsătoriile copiilor să se facă doar de la 16 ani, nu mai devreme, cum se practica până acum, scrie digi24.ro.

"Timpul ne duce spre o lume mai modernă. Noi nu putem să rămânem în urmă, aşa că am decis: căsătoriile să se facă de la 16 ani, să putem merge cu copiii la cununiile oficiale, la Primărie. Trebuie să lăsăm copiii să meargă la şcoală", a spus Dorin Cioabă.

Potrivit acestuia, logodna între copii cu vârste sub 16 ani va fi permisă în continuare, ocazie cu care vor putea fi organizate petreceri, fără însă a se purta haine de nuntă, respectiv rochie de mireasă, şi fără a se strânge dar.

Căsătoria copiilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, spune acesta, se va putea face cu acordul părinţilor, aşa cum, de altfel, prevede legislaţia românească.

Cioabă a anunţat şi că cei care încalcă noua regulă vor fi sancţionaţi prin excluderea din comunitate, fiind sesizate şi autorităţile.