ALDE Bihor a anunţat, vineri, că vicepreşedintele organizaţiei, Dorin Corcheş, a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Numirea, semnată de prim-ministrul Sorin Grindeanu, a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Corcheş a declarat BIHOREANULUI că, cel mai probabil, va răspunde de relaţia cu Parlamentul, dar şi de sectorul Industrie alimentară. "În cursul săptămânii viitoare se vor mai stabili, probabil, o serie de atribuţii", a mai spus noul secretar de stat.

Dorin Corcheş, care din 2014 şi până acum a fost director al Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Bihor, spune că experienţa acumulată în ultimii ani l-a recomandat pentru noua funcţie. "De şapte ani ocup diferite poziţii în cadrul Ministerul Agriculturii, este un minister pe care, cât de cât, îl cunosc".

Deocamdată, nu a fost numit un nou şef la OSPA Bihor, însă, potrivit noului secretar de stat, cel mai probabil unul din inginerii din cadrul instituţiei va fi numit director pe perioadă determinată.

Fost consilier local în Oradea şi fost membru PDL, apoi PC, partid care a fuzionat cu PLR pentru a forma ALDE, Corcheş a mai fost director responsabil de investiţii la Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (în 2015), respectiv director la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Bihor (între 2009 şi 2012).

El este absolvent al Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură din Oradea, unde a studiat la specializarea Cadastru-Geodezie. În urmă cu două săptămâni, Corcheş şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean, tocmai pentru că ştia că va fi promovat ca secretar de stat.

Citiţi părerea editorialistului BIHOREANULUI pe această temă în articolul: Un erou al zilelor noastre