PDL-istul Dorin Corcheş a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al PDL Oradea, ca efect al rezultatelor slabe obţinute de partid la alegerile locale.

"Ieri am înaintat la Biroul Permanent Judeţean demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, astfel încât Biroul Permanent local se va întruni şi va prezenta o propunere de interimat până la organizarea alegerilor. Gestul meu vine după o analiză aplicată a situaţiei de la alegerile locale. Îmi asum rezultatul acestor alegeri", a declarat Corcheş.

Acesta a precizat că va rămâne vicepreşedinte în cadrul BPJ şi preşedinte al Colegiului 9 Oradea, dar şi liderul consilierilor locali ai PDL. "Atât colegii din organizaţia municipală, cât şi partidul vor beneficia de tot aportul meu în acţiunile pe care le vom organiza până la noi alegeri", a mai spus el, adăugând că depunerea demisiei sale este "cel mai corect gest politic" pe care îl putea face.

Chestionat de BIHOREANUL pe cine vede la conducerea organizaţiei municipale şi dacă PDL are în acest moment o nouă garnitură cu care să se prezinte în faţa alegătorilor, PDL-istul a refuzat să dea nume. "E greu să mă pronunţ. Sigur, sunt câteva variante, dar nu o să mă pronunţ până luni, când voi avea o discuţie cu colegii din Biroul Permanent Municipal, astfel încât să facem o propunere spre validarea Biroului Permanent Judeţean", a spus el.

Întrebat de ziarişti dacă în luarea deciziei a contat şi solicitarea lui Mircea Matei, fostul secretar general al PDL Bihor, care de 2 ani e membru al PDL în Capitală, şi care a cerut demisia în bloc a conducerii locale, Corcheş a răspuns că "absolut deloc".

"Nu o să fiu de acord niciodată ca o persoană care a condus organizaţia municipală şi care atunci când partidul a traversat cea mai grea perioadă nu a făcut absolut nimic pentru a-l sprijini să vină şi să ceară acum demisia unuia sau a altuia. Nu a contat atitudinea domnului Mircea Matei deloc în decizia pe care am luat-o ieri. Şi mi-aş permite un citat: E uşor a scrie versuri când nimic nu ai a spune", a zis liderul PDL.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, atât Dorin Corcheş, cât şi secretarul general adjunct al PDL Adelina Coste, au acuzat USL şi Guvernul Ponta pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi i-au chemat din nou pe orădeni la protestele organizate de Noua Republică, atât în Parcul Traian (joi seară, de la ora 20), cât şi în zilele următoare, de la aceeaşi oră, în Piaţa Unirii.

Coste a mai anunţat şi că PDL Bihor va depune în cursul zilei joi la Biroul Electoral Central o sesizare în ce priveşte Prefectura Bihor, deoarece, între altele, "nu s-a ţinut cont de prevederile legale în ce priveşte depunerea candidaturilor pentru preşedinţiile secţiilor de votare".