Echipa de polo CSM Digi Oradea are un nou antrenor principal. Este vorba despre Dorin Costrăş, care a semnat deja contractul ce va intra în vigoare de la data de 1 august.

Costrăş îi succede pe banca tehnică a echipei campioane de polo ungurului Toth Laszlo, căruia i-a expirat înţelegerea de doi ani de zile cu CSM.

Dorin Costrăş este un fost mare poloist orădean, care în 1990 s-a transferat în Spania, unde a jucat la echipele Barcelona, Barceloneta, Mediterani şi Sabadel, în ultimul an el antrenând formaţia catalană Mediterani, cu care s-a clasat pe locul IV în cadrul campionatului spaniol. Dorin Costrăş a jucat în naţionala României de 276 de ori, marcând şi 422 de goluri.

Conform directorului clubului CSM, noul tehnician va avea o altă filozofie în ceea ce priveşte construcţia echipei, care va viza şi promovarea tinerilor jucători valoroşi orădeni. "Sigur că aceasta nu se va putea face într-un mod generos, fiindcă avem în vedere şi participarea în cupele europene, unde avem nevoie de un lot competitiv, dar dorim ca în cadrul lotului şi pe viitor să avem câte 3-4 tineri poloişti orădeni. Astfel, vor fi aprofundate relaţiile cu clubul Crişul", a precizat directorul CSM, Florin Birta.

În ceea ce priveşte lotul de jucători pentru următorul sezon, Florin Birta a dat asigurări că vor fi efectuate anumite transferuri. Pe lângă postul de portar, pentru care se poartă tratative cu jucători din Spania şi Serbia, mai sunt vizaţi şi alţi jucători şi nu este exclus ca poloişti precum Ramiro Georgescu şi Tiberiu Negrean să se reîntoarcă la Oradea. În ceea ce-i priveşte pe jucătorii bucureşteni de la echipă, este posibil, conform declaraţiei lui Birta ca o parte dintre ei să părăsească echipa, însă nu Ghiban şi Chioveanu, care, "cu siguranţă vor rămâne".

Directorul CSM susţine că şi-n viitorul sezon obiectivul echipei de polo este adjudecarea titlului naţional, "deşi va fi ceva mai greu, fiindcă se vor întări şi echipele bucureştene", precum şi un parcurs cât mai lung în cupele europene.