Atleta orădeană Dorina Korozsi a reuşit să recidiveze şi să câştige din nou cursa de 800 de metri a concursului internaţional din Olanda, Grand Prix-ul Open de la Hilversun.

Deşi au fost mai mulţi participanţi decât la ediţia de anul trecut, când sportiva de la clubul Crişul Oradea, antrenată de Kadas Carol, a reuşit să se impună, de asemenea, şi în pofida unor condiţii meteo nu tocmai prielnice, pe o căldură sufocantă, venită brusc după ce a plouat, ceea ce a făcut ca umiditatea să crească mult, orădeanca s-a descurcat foarte bine şi a trecut prima linia de sosire, în 2 minute şi 5 secunde.

Deşi nu a reuşit să-şi îndeplinească baremul de participare la Campionatul European de la Zurich, antrenorul atletei s-a declarat mulţumit de rezultat şi evoluţia sportivei.

"Sunt foarte mulţumit de evoluţia Dorinei, în condiţiile în care până la 600 de metri a avut un ritm foarte bun, dar din cauza umidităţii care s-a creat după ce a plouat iar mai apoi a venit o căldură sufocantă, sportivei i-a fost greu şi e de înţeles. Am câştigat cursa, e un rezultat bun, chiar dacă nu am realizat baremul, dar sperăm ca acesta să-l îndeplinim la Piteşti, la finala Campionatului Naţional", a declarat, pentru Bihoreanul, Kadas Carol.

La întrecerile competiţiei din Olanda, au participat, pe lângă sportivii din Europa şi atleţi din ţări precum: Statele Unite, Bahamas, Egipt şi Africa de Sud. Din Europa nu au lipsit germanii, francezii sau suedezii.

De precizat că toţi cei trei sportivi participanţi din România au ocupat locul I. Pe lângă Dorina, Ionuţ Zaizan s-a situat în frunte la 800 de metri, iar soţia acestuia, Adelina, tot pe primul loc, la 400 de metri.

Pentru Dorina Korozsi urmează în acest sfârşit de săptămână întrecerile Finalei Campionatului Naţional, care vor avea loc sâmbătă şi duminică la Piteşti, unde se speră realizarea baremului de participare la Europenele din Elveţia.