Atleta orădeană Dorina Korozsi revine în competiţiile internaţionale şi în acest sfârşit de săptămână va evolua, duminică, în Olanda la întrecerile Grand Prix-ului Open de la Hilversun.

Dorina Korozsi, sportivă legitimată la clubul Crişul şi antrenată de Kadas Carol, este câştigătoarea probei de 800 de metri de la concursul olandez şi îşi propune să-şi apere acest titlu şi-n acest an, mai mult decât atât însă are ca obiectiv şi realizarea baremului de participare la Campionatul European, care va avea loc la Zurich, în Elveţia, începând din 15 august.

Sportiva orădeană a fost foarte aproape de îndeplinirea acestui barem în urmă cu două săptămâni la etapa Campionatului Naţional de la Bucureşti, unde a obţinut timpul de 2 minute, 3 secunde şi 74 de sutimi. Fiindcă baremul de participare la Europene este de 2 minute, 3 secunde, 0 sutimi, atleta clubului Crişul a fost foarte aproape de acesta, despărţind-o însă doar 74 de sutimi.

"Plecăm cu gândul să îmbunătăţim performanţa pe care am reuşit-o în urmă cu două săptămâni la etapa a IV-a a Campionatului Naţional de la Bucureşti", a declarat, înaintea plecării, şi antrenorul orădean al sportivei, Kadas Carol.

Competiţia din Olanda este destul de puternică, în condiţiile în care participă reprezentanţi din majoritatea ţărilor europene, dar şi din Africa, din ţări precum Egipt sau Maroc. Din România şi-au mai anunţat prezenţa sportivii moldoveni Ionuţ Zaizan, la 800 de metri, şi Adelina Zai-zan, în cadrul probei de 400 de metri. De altfel, la 400 de metri feminin va mai participa şi Dorina Korozsi.

Deplasarea Dorinei la acest concurs se va face pe cheltuiala soţilor Kadas, Carol şi Simona, cei care se ocupă de pregătirea sportivei.