Conducerea Clubului Sportiv Crişul Oradea şi-a premiat performerii anului 2013 într-o gală festivă care a avut loc luni după-amiază la Hotelul Continental.

Astfel, în Sala Forum a hotelului, directorul clubului Ionel Bungău, însoţit de consilierii săi din cadrul conducerii, Gheorghe Frenţ şi Dorin Roşca, i-au premiat pe cei mai buni sportivi din anul trecut.

Conform aşteptărilor, pe prima poziţie s-a situat atleta Dorina Korozsi, dublă medaliată cu aur la Campionatele Balcanice şi câştigătoare în mai multe concursuri internaţionale. Dorina Korozsi s-a întors recent din Kenya, unde a participat la un stagiu centralizat de două luni, cu lotul naţional de fond şi semifond.

Pe locul II s-a situat o altă atletă, Bianca Lazăr Fazekaş, care acum însă apără culorile Stelei, club la care s-a transferat între timp, iar podiumul a fost completat de tânărul înotător Sazallay Tamas, o mare speranţă a înotului românesc.

În cuvântul de deschidere, directorului clubului, Ionel Bungău, a făcut o analiză a anului 2013, cu reuşitele şi nerealizările lui, cele mai multe realizări fiind înregistrate la 5 dintre cele 11 secţii: polo, judo, atletism, box şi înot.

Înainte de premierea primilor zece sportivi ai anului, au fost recompensaţi cu premii speciale sportivii Cristian Meheş (atletism), Gabi Antal (fotbal-tenis) şi Patricia Poleac (karate).

După cum era de aşteptat, în topul primelor cinci echipe la jocuri sportive, secţia de polo a dominat: pe locul V s-a situat echipa de polo juniori III (antrenor Ciprian Câmpeanu), locul IV - echipa de polo juniori I (antrenor Eugen Băjenaru), pe locul III - echipa de judo senioare feminin (antrenoare Olimpia Ianc), pe locul II - formaţia de polo senioare (antrenor Zoltan Orban), iar pe primul loc - echipa masculină de polo seniori CS Crişul Lancetti (antrenori Eugen Băjenaru şi Kadar Kalman).

Ultima parte a galei a fost dedicată premierii celor mai buni zece sportivi ai anului, clasamentul acestora arătând astfel:

1. Korozsi Dorina - atletism, antrenor Kadas Carol;
2. Bianca Lazăr - atletism, antrenor Livia Meheş;
3. Szallay Tamas - înot, antrenor Iles Zsolt;
4. Ionuţ Benea - atletism, antrenor Livia Meheş;
5. Ionuţ Gavriş - înot, antrenor Iles Zsolt;
6. David Daniela - judo, antrenor Olimpia Ianc;
7. Denisa Benţe - judo, antrenor Olimpia Ianc;
8. Rareş Macaru - box, antrenor Mihai Miklos;
9. Paula Kanalas - judo, antrenor Olimpia Ianc;
10. Ioana Buzlea - înot, antrenor Iles Zsolt.

Pe lângă sportivi şi antrenori, la gală au mai participat, în calitate de invitaţi, viceprimarul Ovidiu Mureşan şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Sorin Buhaş.