Cunoscutul interpret bihorean Doru din Albeşti a încetat din viaţă la numai 57 de ani, după ce s-a infectat cu Covid-19.

Anunţul privind decesul violonistului a fost mediatizat duminică după-amiază, în mediul online, de către prietenii şi apropiaţii lui Dorin Buda, care şi-au exprimat regretele şi condoleanţele faţă de familie pe pagina de Facebook a artistului.

"Dumnezeu să vă dea odihnă veşnică în împărăţia Sa, neaʼ Doru! Una din viorile alea faine ale Bihorului va cânta de-acum în ceruri...", a scris unul dintre fanii lui.

Dorin Buda a fost confirmat cu Covid-19 pe 30 septembrie, fiind apoi internat în spital, spun sursele BIHOREANULUI. După infectarea cu SARS-CoV-2, starea de sănătate i s-a degradat treptat, iar duminică a încetat din viaţă în spital.

Oameni din cercul highidişului spun că acesta nu s-a vaccinat anti-Covid din convingere şi nu a cedat nici măcar la insistenţele apropiaţilor.

Violonist din zona Crişului Negru, apreciat în lumea lăutarilor bihoreni, Dorin Buda a cântat de lungul timpului la hotelurile din Băile Felix, iar în ultima perioadă s-a alăturat formaţiei Andrica Band.

Doru din Albeşti şi-a pus amprenta asupra vieţii muzicale bihorene, lăsând în urmă doi fii, Sergiu şi Raul, la rândul lor interpreţi talentaţi la vioară şi orgă.