Autorităţile din Giurgiu au deschis un dosar penal pentru comunicare de informaţii false, după ce episcopul de Giurgiu, Preasfinţitul Ambrozie, le-a spus enoriaşilor, într-o predică, să nu se vaccineze pentru că serurile sunt "expirate" şi că incendiile din spitale sunt "o făcătură".

Declaraţiile au fost făcute în 14 octombrie, în predica de la finalul slujbei de Sfânta Parascheva.

"Nu vă speriaţi de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze. Întâi toţi parlamentarii, senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate", a predicat, în fals, Preasfinţitul Ambrozie.

El a mai spus apoi că politicienii îşi bat joc de români. "Bată-i Dumnezeu să-i bată de duşmani şi să se ridice copiii ăştia crescuţi în Biserică, să se ridice să fie primari, să devină prefecţi, să ajute ţara şi poporul, să construiască şcoli", a continuat el. Apoi a susţinut că incendiile din spitale sunt "o făcătură".

Libertatea.ro a transmis, vineri, că în acest caz poliţiştii din Giurgiu au deschis un dosar penal. "Vă comunicăm faptul că poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracţiunii de comunicare de informaţii false, având în vedere afirmaţiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu", a răspuns Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu solicitării publicaţiei Libertatea.

Poliţiştii au predat cazul procurorilor: "Actele procedurale întocmite de către poliţişti au fost înaintate unităţii de parchet competente pentru continuarea cercetărilor, având în vedere calitatea persoanei".

Aceeaşi sursă notează că acesta este cel de-al doilea dosar pentru propagarea unor informaţii false în valul 4 al pandemiei Covid-19. În urmă cu câteva zile, marţi, şi poliţiştii din judeţul Neamţ au deschis dosar penal în cazul unei femei care filmase, acum cu o săptămână, spitalul modular din Piatra Neamţ pe dinafară, susţinând că este gol, deşi acesta era plin de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.