Şoferiţa din Oradea care, marţi seara, a provocat un accident pe DN 1, în Oşorhei, lovind un indicator rutier, trecând cu maşina peste un scuar şi lovind o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, conducea beată, au descoperit poliţiştii bihoreni.

"În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia care conducea autoturismul prezenta o concentraţie alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesteia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", au transmis, miercuri, reprezentanţii IPJ Bihor.

Femeia în vârstă de 48 de ani va trebui să suporte consecinţele comportamentului ei, căci în cauză poliţiştii au întocmit dosar penal.

Marţi seara, conducând dinspre Aleşd spre Oradea, şoferiţa a provocat debandadă în trafic. "Marţi, 23 iunie a.c., la ora 18.50, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Oşorhei, o femeie de 48 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.1, pe direcţia Aleşd - Oradea, pe fondul consumului de alcool, a acroşat un indicator rutier de ocolire şi o baliză din plastic, montate în dreptul insuliţei pentru trecere de pietoni, care au fost proiectate într-o autoutilitară, condusă din sens opus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Apahida, judeţul Cluj, apoi şi-a continuat deplasarea peste scuar, a pătruns pe sensul opus, unde a acroşat o autoutilitară, condusă din sens opus de un bărbat de 63 de ani, din comuna Ip, judeţul Sălaj", detaliază reprezentanţii IPJ Bihor.

Pentru o perioadă de timp după producerea accidentului, circulaţia pe DN 1 în acea zonă s-a făcut pe un singur sens, alternativ.

Orădeanca a scăpat cu leziuni uşoare și nu au fost alte victime. Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene – Serviciul Rutier continuă cercetările în acest caz.