Prezent duminică la Oradea pentru a prezenta o seamă de lucrări ce vor demara pe drumurile din Bihor, ministrul Transporturilor, Dan Şova, a fost întrebat de jurnalişti dacă a fost audiat de procurorii bihoreni în dosarul cu directorul firmei orădene Selina, Călin Roman, pe care Şova l-a acuzat în toamnă de tentativă de mită.

"Din păcate, nu (n.r. nu am fost audiat). Eu mi-am dorit să fiu chemat, am spus la vremea respectivă, le-am pus şi toate documente la dispoziţie. Din ce ştiu, au şi închis dosarul. Nu procurorii bihoreni, pentru că au mutat dosarul de aici în altă parte, n-am reţinut unde. Dar din ce ştiu, l-au şi închis deja", a declarat Şova, duminică.

"Nu mă întrebaţi de ce, că îmi scapă. Probabil a încercat cineva, ceva şi n-a mers. Mă deranjează, dar trebuie să mă supun statului de drept", s-a rezumat să mai spună ministrul, adăugând apoi, când i s-au cerut mai multe detalii, că nu crede că acesta este un subiect de dezbatere.

În octombrie anul trecut, pe atunci Ministru al Marilor Proiecte, Şova l-a denunţat la DNA pe Roman pe motiv că, în timpul unui forum de afaceri la Beijing, l-a abordat propunându-i să-i ofere o sumă de bani pentru ca Selina să câştige licitaţia pentru un lot la autostradă.

Plângerea a fost trimisă la Parchetul Bihor, pe considerentul că persoana care a vrut să-l mituiască pe ministru nu este demnitar, are domiciliul în Oradea, iar suma oferită nu depăşea un milion de euro, condiţii impuse de lege pentru ca ancheta să fie făcută la DNA.

După ce plângerea a fost făcută, Călin Roman a cerut procurorilor să fie confruntat cu ministrul Şova, iar reprezentanţii grupului Selina au spus că "nu a existat nicio discuţie în sensul oferirii vreunei sume".

Citeşte pe această temă articolul "Şpagă şovăită: Detaliile scandalului în care şefii de la Selina sunt acuzaţi de corupţie"