Celebru pentru că ani la rând a alergat după funcţii, dovadă că şi în prezent este simultan prodecan la FMF Oradea, medic, senator PSD, ba şi şef la organizaţia municipală a partidului, fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog nu acceptă gândul că a rămas fără unul din cele două titluri de doctor.

În 2018, „dottore” s-a pricopsit cu un verdict de plagiat, după ce o anchetă a jurnalistei Emilia Şercan, confirmată de Universitatea de Vest din Timişoara, a arătat că două treimi din teza de doctorat în management sunt furate, sursa principală fiind o carte a doctoriţei Lucia Daina, director medical la Spitalul Judeţean.

Degeaba i-a dat Daina lui Bodog o adeverinţă prin care se jura că ar fi omis să-l menționeze coautor la cartea ei, că PSD-istul tot plagiator a rămas.

Deşi mare lucru n-a pierdut, deoarece mai are un titlu de doctor - obţinut la fel de dubios, la Oradea, pentru o lucrare pe care a ascuns-o bine şi refuză să o supună unui test al autenticităţii - Bodog a deschis un proces la Curtea de Apel Oradea, cerând anularea deciziei prin care Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a validat retragerea titlului.

Mai mult, Bodog le cere judecătorilor să anuleze chiar şi sesizarea făcută la CNATDCU privind plagiatul lui, de parcă ar avea imunitate şi la reclamaţii. Păcat că la impostură n-a avut rezistenţă...