Două TIR-uri au fost oprite la intrarea în România de poliţiştii Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, alături de comisarii Gărzii de Mediu Bihor și de cei ai Protecției Consumatorului Bihor. Automarfarele erau încărcate cu deșeuri constând în mobilier, încălțăminte și obiecte de uz casnic.

Conform comisarului-șef Laura Bondar, controlul a fost făcut la finalul săptămânii trecute, cele două TIR-uri fiind conduse de doi cetățeni români. 

„Acestea (n.r. - automarfarele) transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese de mobilier, încălțăminte și obiecte de uz casnic uzate, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu”, se arată în informarea semnată de Bondar. 

În urma verificărilor, s-a constatat că „automarfarele erau încărcate cu douăzeci și cinci de tone de deșeuri ce constau în piese de mobilier, încălțăminte și obiecte de uz casnic uzate, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”. 

TIR-urile nu au fost lăsate se intre pe teritoriul României, iar deșeurile au fost trimise înapoi spre societatea expeditoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!