Două accidente grave s-au petrecut duminică seara pe DN76 în Bihor, unul fiind semnalat în zona Răbăgani - se pare pe Dealul Bitii - iar celălalt în localitatea Hidișelu de Sus. Ambele accidente s-ar fi soldat cu victime aflate în stare gravă, potrivit primelor informații.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este blocat pe DN 76 Deva - Oradea, localitatea Răbăgani, din cauza unui accident rutier în care au implicate 2 autoturisme”, este anunțul apărut pe site-ul Poliției Române la ora 21.20. 

Un alt accident grav s-a petrecut tot duminică seara în localitatea Hidișelu de Sus, iar unele imagini surprinse de martori au fost publicate pe grupurile de tip „info trafic”.

UPDATE: 10 victime, 3 în stare gravă

Potrivit dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, primul accident care le-a fost semnalat salvatorilor a fost cel din zona Dealul Bitii, iar pe drum echipajele au descoperit și al doilea accident, în Hidișelu de Sus. 

„În cazul accidentului de pe Bitii sunt 5 victime, iar în cazul a două dintre ele se aplică manevre de resuscitare, iar la accidentul de la Hidișel sunt tot cinci victime, dintre care la una se face resuscitare”, a precizat pentru BIHOREANUL șeful UPU SMURD Bihor.

Este vorba despre o fetiță de 13 ani.

UPDATE 2: Primele date de la Poliția Bihor

Comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, a precizat la solicitarea BIHOREANULUI că în accidentul de lângă Răbăgani au fost implicate două autoturisme, în timp ce cel de la Hidișelu de Sus ar fi fost o autoaccidentare, conform primelor informații.

„Apelul 112 a fost înregistrat la ora 20.47. Accidentul rutier s-a produs pe DN76 în afara localității Răbăgani în apropierea drumului comunal 214 care duce la localitatea Săucani. Au fost implicate două autoturisme. Victimele sunt din același autoturism. Se pare că două au fost transportate la spital, iar altor două li se aplică manevre de resuscitare la fața locului. Traficul este complet blocat”, a afirmat reprezentanta Poliției Bihor. 

Circulația autoturismelor dinspre Beiuș spre Oradea a fost deviată pe ruta Pietrani - Șoimi, iar dinspre Oradea se ocolește zona accidentului prin Săucani și se iese înapoi pe DN76.

Circulația blocată pe Dealul Bitii (foto: grupul Info Trafic Bihor Oradea)

În privința accidentului de la Hidișelu de Sus, apelul 112 a fost înregistrat la ora 21.16. „Accidentul s-a produs pe DN76 în localitatea Hidișelu de Sus. Este implicat un singur autoturism, este o autoaccidentare. Autoturismul a părăsit carosabilul și a pătruns în șanț. Sunt 5 victime, toți ocupanții autoturismului, din care 4 răniți aparent ușor, iar uneia i se aplică manevre de resuscitare. Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un sens”, a precizat comisarul-șef Fărcuța. 

În cazul ambelor accidente, polițiștii fac cercetări pentru a afla cum anume s-au produs. 

Cele două autoturisme de pe Dealul Bitii este posibil să se fi izbit frontal, în timp ce autoaccidentarea de la Hidișelu de Sus s-ar fi petrecut într-o curbă periculoasă.

UPDATE 3: Accidentele de duminică seara s-au soldat cu trei morți

Niciuna dintre cele trei victime ale accidentelor de duminică seara din Bihor cărora li s-au aplicat manevre de resuscitare nu au putut fi salvate. 

Astfel, o fetiță de 13 ani care se afla în mașina care a ieșit de pe carosabil în Hidișelu de Sus a murit, la fel și două dintre persoanele implicate în accidentul petrecut pe Dealul Bitii în apropiere de Răbăgani. Citește detalii, aici!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!