O educatoare şi o îngrijitoare din judeţul Alba au fost acuzate de părinţii unor copii că ar fi avut un comportament agresiv, atât fizic cât şi verbal, la adresa minorilor.

Una dintre mame a dus la sediul Poliţiei mai multe înregistrări audio, în care se aude cum acuzatele îi fac pe copii să plângă şi îi agresează verbal.

Potrivit romania24.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Alba, Luminiţa Prodan, a declarat luni că pe numele celor două angajate au fost înregistrate două plângeri, la care au fost aduse și probe audio. 

Înregistrările audio au fost predate de o mamă care ascunsese în ghiozdanul copilului său un microfon. Conform sursei, aceasta s-a decis să pună dispozitivul după ce a sesizat o schimbare în comportamentul micuțului. 

"Nu te mai suport deloc, nesimţitule", "Eşti o puturoasă", "De te ridici de pe saltea, te mănânc", "Când te-ai ridicat, cum te-am rezolvat", "Urâtul naibii", "Prostule", "Măgarul naibii", "Zăpăcitule", "Lasă piciorul jos, că o capeţi" sunt câteva dintre insultele care se aud pe înregistrare. Copiii au fost şi bruscaţi, auzindu-se cum plâng, iar drept pedeapsă unii ar fi fost ţinuţi în baie.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Plângerile au fost conexate şi s-a deschis un dosar penal. Verificările se efectuează, deocamdată, cu privire la faptă", a precizat Luminiţa Prodan.

Creşa se află în administrarea Primăriei municipiului Alba Iulia, care, de asemenea, a înfiinţat o comisie de disciplină în acest caz.