În timpul unei misiuni de supraveghere în vederea prevenirii şi descoperirii abaterilor la circulaţia mărfurilor accizabile, inspectorii vamali din DJAOV Bihor au fost solicitaţi, de către două echipaje de poliţişti şi poliţişti de frontieră, să verifice legalitatea unui transport de produse petroliere, surprins în timp ce era mutat dintr-o autocisternă în alta.

În urma verificărilor încrucişate şi a rezultatelor analizelor de laborator s-a stabilit că produsul era motorină, pentru care transportatotul nu a putut prezenta documente care să ateste plata accizelor sau circulaţia în regim suspensiv de la plata accizelor, a anunţat, luni, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj.

Potrivit reglementărilor fiscale în vigoare, autorităţile au confiscat cantitatea de 28.244 de litri de motorină depistată, având o valoare de piaţă de circa 100.000 lei, dar şi autotractorul Mercedes şi autocisterna Kassbohrer utilizate la transportul produselor accizabile, estimate la 200.000 lei, şi au aplicat suplimentar o amendă contravenţională de 100.000 lei.

Nici numele transportatorului, nici cel al furnizorului sau destinatarului produselor petroliere nu au fost făcute publice.