Pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au fost alertaţi, luni dimineaţă, după ce un bărbat a găsit două bombe rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

S-a întâmplat pe strada Ioan Alexi din Oradea, unde un muncitor care lucra la acostamentul drumului a depistat muniţia. Cele două bombe de artilerie, de calibru 82 de milimetri aveau focoasele şi capsele intacte, prezentând astfel un nivel ridicat de pericol, după cum se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

"Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 50 de metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea celor două muniţii în condiţii de siguranţă, acestea urmând a fi distruse la o dată ulterioară", a mai transmis Inspectoratul.

Pompierii le reamintesc bihorenilor că, dacă descoperă muniţii sau elemente de muniţie, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112 şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat.