În organizarea Clubului Sportiv Redpoint Oradea, în colaborare cu Federaţia Română de Tir cu arcul şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, în perioada 1-3 iulie, în urbea de pe Criş sunt programate două competiţii naţionale de tir cu arcul. Este vorba despre Cupa Redpoint, programată la Stadionul Universităţii, şi Cupa Cetăţii, la Cetatea Oradea. Ambele competiţii contează ca etapa a IV-a în cadrul Campionatului Naţional de Tir cu arcul.

Până în prezent s-au înscris aproximativ 70 de sportivi, jumătate din numărul participanţilor de la ediţia de anul trecut. O explicaţie ar fi, după cum a precizat Mircea Stroe, preşedintele clubului organizator, Campionatele Mondiale de la Torino, care se suprapun cu întrecerile de la Oradea, multe cluburi din ţară având participanţi la competiţia din Italia.

Cu toate acestea, vor fi prezenţi la Oradea în acest sfârşit de săptămână concurenţi din Bucureşti, Aninoasa, Deva, Rădăuţi, Suceava, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Constanţa. Oradea va avea sportivi de la trei cluburi: Redpoint, CS "Alexandru Roman" şi "Lupii din Pustă".

Sportivii de la ultimul club orădean vor avea şi o ţinută cu totul specială, care va aminti de epoca medievală. "Lupii din Pustă", pe lângă faptul că vor participa şi cu 20 de copii, vor susţine şi o demonstraţie de luptă cu săbii.

În total vor fi 20 de probe, pe distanţe ce vor varia de la 30 la 90 de metri, iar la arc tradiţional, de la 15 la 40 metri. De asemenea, şi ţintele vor varia, acestea fiind în mişcare sau în rotaţie. Se va concura la categoriile de copii, juniori I, juniori II, cadeţi şi seniori.

Întrecerea de la Cetate, programată cu ocazia Zilelor Cetăţii, va debuta sâmbătă de la ora 9.45, când este programată şedinţa tehnică, urmată de încălzirea pe ţinte, de la ora 10, şi primul tur de calificări, de la ora 10.30. Duminică, între orele 10-13 vor avea loc întrecerile eliminatorii şi finalele, urmate de festivitatea de premiere.

La Cetate, spectatorii se vor bucura de un stand amenajat, unde vor putea să-şi exerseze calităţile, având posibilitatea de a trage cu arcul.

Cupa Redpoint, programată la Universitate, se va desfăşura la probele de arc compound şi arc olimpic, pedistanţele de 30, 50, 70 şi 90 m. Acestea vor avea loc sâmbătă între orele 9-18 şi duminică între orele 9-13.