Orădenii care au circulat luni dimineaţa cu tramvaiele au avut de-a face cu schimbări de traseu, după ce pantograful unui tramvai care circula pe linia 2 a provocat ruperea firului aerian în zona Farmaciei 5. Potrivit unui comunicat OTL, circulaţia tramvaielor a fost întreruptă între 6.40 şi 7.20.

După abia 10 minute de la rezolvarea problemei cu firul aerian, în inima macazului de lângă staţia de tramvai de la Casa de Cultură s-a produs o ruptură. Circulaţia pe tronsonul Cele Trei Crişuri-Nufărul a fost afectată, iar patru autobuze au fost puse la dispoziţia pasagerilor care circulau pe acea rută.

Potrivit OTL, tramvaiele şi-au reluat programul normal la ora 11.20. Regia îşi cere scuze publicului călător pentru inconvenient.

Regia Autonomă Oradea Transport Local are inclusă în bugetul pe anul acesta schimbarea tuturor macazurilor din oraş. "Avem atribuită licitaţia pentru schimbarea macazurilor şi aşteptăm ca Primăria să definitiveze licitaţia pentru sensul giratoriu (n.r. de la intersecţia străzilor Independenţei, Calea Clujului şi Cele Trei Crişuri), deoarece nu putem proiecta macazurile fără să ştim cum va fi sensul", a declarat pentru BIHOREANUL Csuzi Istvan, directorul OTL.

Acesta a mai precizat că lucrările la schimbarea macazurilor uzate din oraş sunt preconizate pentru luna iunie.