Două expoziţii ale Muzeului Ţării Crişurilor pot fi vizitate gratuit până în septembrie în două oraşe din judeţ, Marghita şi Aleşd. Acestea prezintă informaţii despre poetul şi gazetarul Ady Endre şi despre evenimentele care au avut loc în anul 1918.

Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al MŢC, în următoarele luni mai multe expoziţii vor fi duse în judeţ. Această iniţiativă are scopul de a aduce obiecte din patrimoniul MŢC în comunităţile urbane şi rurale din Bihor și de a crea o legătură între muzeu și acestea. 

Prima expoziţie din această serie este intitulată „Primăvara Reîntregirii" şi poate fi deja vizitată la Biblioteca orăşenească "Octavian Goga" din Aleşd. Această colecție aduce în prim-plan manuscrise şi diverse obiecte pline de însemnătate istorică, care îi vor ajuta pe vizitatori să înţeleagă evenimentele care au dus la reîntregirea României în anul 1918.

În paralel, o altă expoziţie este prezentată la Casa de cultură Marghita, intitulată "Ady Endre şi Oradea". Aceasta îşi propune să ofere o privire asupra vieţii şi operei poetului şi gazetarului Ady Endre, care a avut o strânsă legătură cu oraşul de pe Crişul Repede. Vizitatorii pot admira fotografii rare, cărţi şi alte obiecte care au aparţinut acestuia ori care au legătură cu creaţia sa.

Ambele expoziţii au intrarea liberă și vor rămâne deschise până în toamnă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!