12 cetăţeni afgani au fost prinşi, duminică, încercând să iasă ilegal din ţară prin punctele Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

"Pe 16 februarie, în jurul orelor 15.30, respectiv 21.30, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Salonta şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş au observat fiecare în zona de responsabilitate două grupuri a câte şase persoane, care se deplasau pe jos, peste câmp, ocolind controlul de frontieră. Aceştia au fost reţinuţi pentru identificare la aproximativ 100 m de frontiera cu statul vecin", se arată într-un comunicat trimis luni de ITPF Oradea.

Primul grup, depistat la Salonta, era format dintr-o familie de cetăţeni afgani din părinţi şi patru copii. "Vârstele copiilor sunt cuprinse între un an şi 14 ani, iar părinţii au 46 respectiv 51 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Italia", se mai arată în informarea poliţiştilor de frontieră.

La fel, cel de-al doilea grup, prins în Borş, era format doi adulţi şi cei patru copii ai lor, cele şase persoane având vârste între 1 şi 27 de ani. Migranţilor le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.