Poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au oprit, vineri dimineaţă, în jurul orei 7.30, în timpul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale, două familii din Irak, mai precis patru adulţi şi trei copii, care încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen. 

Cei şapte irakieni se îndreptau pe jos spre teritoriul Ungariei. "Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de şapte persoane, format din doi bărbaţi, două femei şi trei minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi dus la sediul sectorului pentru cercetări", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea. 

Adulţii au vârste între 19 şi 28 de ani, iar copiii între 4 şi 14 ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în România. "Cetăţenii irakieni au declarat că au călătorit până în localitatea Valea lui Mihai cu taxiuri şi intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe  jos, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen", a mai arătat reprezentanta ITPF Oradea. 

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.