Două orădence au avut, în weekend, nevoie de ajutorul salvamontiştilor şi jandarmilor montani, după ce au rămas blocate cu maşina pe drumul ce face legătura între Stâna de Vale şi Coada Lacului, la opt kilometri distanţă de Stână.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Jandarmeria Bihor, pentru că nu aveau semnal în locul unde au rămas înzăpezite, femeile au pornit pe jos spre Stână, iar pe drum au sunat după ajutor. "Pe drumul indicat s-au deplasat subofiţerii Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Stâna de Vale, împreună cu salvamontiştii din cadrul Salvamont Salvaspeo Bihor", se arată în comunicat.

Când salvatorii le-au găsit, cele două femei nu erau rănite, dar erau înfrigurate, deoarece nu au fost îmbrăcate corespunzător, pe timpul deplasării lor a nins continuu, iar hainele lor s-au udat. "Cele două femei au fost conduse  la Post , de unde au fost recuperate ulterior de familie", mai arată jandarmii.

În acelaşi weekend, jandarmii montani au mai recuperat doi turişti de pe drumul ce urcă la Izvorul Minunilor, unde autoturismul în care se aflau a rămas înzăpezit.