Consiliul Judeţean Bihor a anunţat luni, pe pagina de Facebook, că orădenii pasionaţi ai sporturilor de iarnă au la dispoziţie curse regulate cu autobuzul către cele două staţiuni montane din judeţ, Stâna de Vale şi Vârtop, programul de circulaţie fiind astfel conceput încât să încurajeze turismul, în sensul că orădenii au posibilitatea de a se întoarce spre case în aceeaşi zi, deci să evite cazarea.

Astfel, conform informaţiilor difuzate pe Facebook de CJ Bihor, spre Stâna de Vale circulă un microbuz vinerea, sâmbăta şi duminica, plecarea din Oradea făcându-se din Autogara Nufărul vinerea la ora 10:00 și întoarcerea din Stâna de Vale la ora 16:15, în timp ce cursele de sâmbăta și duminica pornesc din Oradea (tot de la Autogara Nufărul) la ora 08:30 și revin din Stâna de Vale la ora 16:15. Costul unui bilet este de 25 de lei.

Spre Satul de vacanță Vârtop circulă zilnic două microbuze cu plecarea din Autogara Nufărul la orele 07:15 și 16:00 şi cu întoarcerea din Vârtop la orele 09:30 şi respectiv 18:00, costul unui bilet fiind de 20 lei.

Avantajele transportului cu microbuzul spre staţiunile montane constau nu doar în faptul că pasagerii pot reveni în Oradea în aceeaşi zi, ci şi că, evitând deplasarea cu maşinile personale, orădenii se pot bucura de o cană cu vin pe pârtii.

Contactat de BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Zoltan Hizo, a declarat că ambele curse sunt operate de firme private care au câştigat licitaţii organizate în aprilie 2016, însă erau prea puţin cunoscute de orădeni.