În urma unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Bihor şi poliţiştii bihoreni au făcut un control la două firme care au puncte de lucru în aceeaşi curte din satul Palota, comuna Sântandrei, şi la ambele au depistat probleme privind gestionarea deşeurilor. Sursele BIHOREANULUI susţin că ambele firme sunt înregistrate în judeţul Mehedinţi.

Una dintre societăţi a depozitat, în aer liber, 151 de tone de deşeuri de sticlă provenite de la surse de iluminat. Resturile sunt ţinute în big bag-uri (saci de plastic de mari dimensiuni), dar firma nu are documentele care să confirme o bună evidenţă a lor, drept urmare comisarii de mediu au scris o amendă de 20.000 de lei.

La cea de-a doua firmă, comisarii au găsit circa 10 mc deşeuri de sticlă mărunţită, dar şi urmele unor cantităţi mult mai mari. „Pe platforma betonată a societăţii se constată faptul că au mai fost depozitări, datorită existenţei deşeurilor de sticlă mărunţită împrăştiată pe o suprafaţă mai mare. Se mai constată şi existenţa unei depozitări de deşeuri amestecate (plastice, textile, hârtie) în cantitate de cca 3-4 mc”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Bihor.

Culmea este că această a doua societate nici măcar nu deţine autorizaţia pentru colectarea sticlei, aşa că Garda de Mediu a amendat-o cu 60.000 de lei.

De asemenea, comisarii de mediu le-au impus celor două firme să cureţe amplasamentele pe care îşi desfăşoară activitatea.