În plin sezon estival, două hoteluri ale magnaţilor bihoreni Ioan şi Viorel Micula au fost închise în Mamaia, decizia fiind luată de Ministerul Turismului în urma nenumăratelor plângeri legate de mizeria din camere.

Potrivit Digi24.ro, este vorba despre hotelurile Unirea şi Naţional, ambele de două stele, care nu mai au voie să cazeze turişti. "Corpul de Control al Ministerului Turismului le-a retras certificatul de clasificare şi a amendat administratorii cu 100.000 lei în total", arată sursa citată.

Sancţiunile vin după ce, la începutul săptămânii, un turist a reclamat comisarilor pentru Protecţia Consumatorilor că a găsit în cameră mobilier rupt, miros urât, saltele mucegăite şi televizoare aproape nefuncţionale.

Plângeri au fost în fiecare an, spun inspectorii OPC, însă abia în acest an au fost luate aceste măsuri.

Turiştii care sunt acum cazaţi în hotel îşi vor termina vacanţa, iar apoi hotelurile nu vor mai putea primi alţi turişti, mai scrie Digi24.ro.

De altfel, cele două hoteluri fuseseră scoase la vânzare de fraţii Ioan şi Viorel Micula, împreună cu alte 9, din totalul de cele 12 hoteluri pe care le deţin pe litoral, achiziţionate la începutul anilor 2000, la "marea privatizare" din turism, când afaceriştii bihoreni deveneau cei mai mari operatori de turism de pe Litoral.

Vezi cum arată hotelurile fraților Micula în articolul "Relicvele comunismului: Fraţii Micula îşi vând hotelurile deţinute pe litoral (FOTO)"