Pompierii bihoreni au intervenit, vineri dimineaţă, pentru stingerea a două incendii izbucnite la autovehicule.

Cu puţin înainte de ora 5, o autoutilitară a luat foc în mers, între satele Hodiş şi Forosig, pe DJ 768, pe raza comunei Holod. Când militarii au ajuns acolo, flăcările ardeau violent la întregul autovehicul şi pe o suprafaţă mică de litieră, existând un risc ridicat ca focul să cuprindă pădurea din apropiere.

"Timp de aproximativ o oră, pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului şi protecţia copacilor din apropiere, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la pădure", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierii au concluzionat că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric. Flăcările au distrus autovehiculul în proporţie de circa 90% şi 160 de cutii de încălţăminte, pe care le transporta.

Tot vineri dimineaţă, în jurul orei 08.25, pompierii au fost chemaţi la un incendiu similar produs la o maşină, în localitatea Cheriu, comuna Oşorhei. Militarii au stins focul în aproximativ 15 minute şi au tras concluzia că un conductor electric defect a declanşat flăcările. Compartimentul motor, capota, aripile şi masca din faţă a maşinii au fost distruse.

Din fericire, nici unul dintre cele două incendii nu s-a soldat cu persoane rănite.