Doua batrane din India au muncit toata viata pe o langa leafa de mizerie, avand o meserie dificila. Akku si Leela Sherigan sunt angajate sa curete toaletele Institutului Guvernamental de Pregatire a Profesoarelor din sudul Indiei, scrie Daily Mail.

Salariul lor lunar este de 15 rupii, astfel incat pentru un an de munca nu primesc mai mult de 180 de rupii, echivalentul a 2,58 euro, scrie Daily Mail. Adică 103 euro pentru 40 de ani de muncă.

Desi nu au lipsit niciodata si nu au avut zile libere, cele doua femei nu au primit nicio marire de salariu. Mai mult, zic femeile, in ultimii 11 ani au lucrat fara sa fie platite, din cauza unei neintelegeri cu angajatorul.

"Ni s-a promis in fiecare an o marire de salariu, dar nu am primit nimic. Am avut incredere in angajatorul nostru", declara Akku.

In anul 2001, cele doua femei au depus o plangere la tribunalul din Karnataka, langa Goa. De atunci nu si-au mai primit salariul, desi au continuat sa lucreze la fel ca si pana atunci. Programul lor normal de munca presupune curatarea a 21 de toalete, de 3 ori pe zi, 7 zile pe saptamana.

Cu ajutorul unei fundatii pentru drepturile omului, cazul lor a ajuns la Curtea Suprema din India. Desi toate instantele le-au dat verdict favorabil, femeile nu au primit inca niciun ban din salariul care li se cuvine.

Suparate de aceste conditii, ele au aplicat acum la Cartea Recordurilor, la categoria cel mai mic salariu din lume. Femeile vor ca povestea lor sa fie astfel cunoscuta si sa-si primerasca leafa cuvenita. Akku si Leela se vor pensiona abia anul viitor dupa 42 de ani de munca.

sursa: stirileprotv.ro