Procurorii DNA au decis să reţină două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, Antonela Costache şi Viorica Dinu, deoarece ar fi luat 150.000 de euro de la Dinel Staicu, ca să-i rezolve eliberarea. Dinel Nuţu, fost Staicu, a fost eliberat din arest luni, fiind judecat pentru că ar fi fraudat Transgaz Mediaş cu 25 de milioane de lei.

De asemenea, notează Hotnews.ro, cele două judecătoare sunt suspectate că ar avea legătură cu personaje din lumea interlopă, cărora le-ar fi favorizat dosarele de la Tribunalul Bucureşti.

Viorica Dinu este, totodată, judecătoarea care judecă dosarul lui Dan Voiculescu, şi a făcut subiectul unor articole de presă după ce l-a achitat pe chinezul Zhao Tun Guo, membru al mafiei chineze, acuzat de procurori că a ucis, tranşat şi fier doi conaţionali.

Procurorii au susţinut că au probe numeroase şi foarte clare, însă judecătoarea Dinu l-a pus în liberate pe chinez pe motiv că "nu a participat la comiterea faptelor". Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti l-a găsit vinovat, dar Zhao Tun Guo părăsise deja România.

Numele celor două judecătoare apar şi în cazul eliberării controversate din închisoare a lui Sile Cămătaru, în luna ianuarie a acestui an.

În cursul zilei de miercuri, CSM a decis să le suspende din magistratură pe cele două judecătoare.