Sportivii secţiei de lupte greco-romane de la CSS LPS Bihorul, pregătiţi de antrenorul Nelu Pop, au participat la Râmnicu Vâlcea la întrecerile celei de-a doua etape a Campionatului Naţional de juniori II. Deşi în urmă cu o săptămână au fost prezenţi la Rădăuţi, la prima etapă, tinerii luptători orădeni nu au acuzat oboseala şi au reuşit să se reîntoarcă şi din Vâlcea cu câteva rezultate remarcabile. Astfel, au fost adjudecate două locuri I, două locuri V, un loc VI şi un loc VIII.

Deşi de obicei Iulian Ciuta a concurat la categoria de greutate de 46 kg, la Rm. Vâlcea el a fost înscris la 50 kg şi cu toate acestea a reuşit să se impună în etapa a doua Campionatului Naţional, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Celălalt locul I a fost ocupat la categoria 100 kg de către Răzvan Creţu.

În urma acestor rezultate cei doi au intrat în vederile antrenorilor de la lotul naţional, care doresc să-i coopteze la lot timp de un an, unde să-şi desfăşoare pregătirea, urmând a fi lăsaţi la club doar pentru competiţiile oficiale.

Dacă Răzvan Creţu are mari şanse să ajungă la lot, aşa cum s-a întâmplat săptămânile trecute şi cu Alexandru Oros, la categoria 66 kg, şi Tamaş Andraş, la 60 kg, Iulian Ciuta, după cum declară antrenorul său, nu va pleca, întrucât este clasa a VIII-a şi se pregăteşte pentru examenul de capacitate.

La Rm. Vâlcea, locurile V de la orădeni au fost adjudecate de Paul Buzaş, la categoria 63 kg, şi George Tărău, la 100 kg. Locul VI a fost ocupat de Mircea Hanga, la 54 kg, în timp ce pe poziţia a VIII-a s-a situat Mircea Gavraş, în limitele categoriei 63 kg.

În acest sfârşit de săptămână, luptătorii orădeni vor participa la Arad, la cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional.