Pompierii bihoreni au fost chemaţi, în weekend, să salveze două maşini cuprinse de flăcări.

Prima intervenţie a avut loc sâmbătă, puţin după miezul nopţii, pe strada Ion Luca Caragiale din Marghita. Focul, cel mai probabil pus intenţionat, a mistuit motorul, radiatorul, acumulatorul şi farurile.

Duminică, în jurul orei 17, un eveniment similar s-a petrecut pe strada Căprioarei din Oradea, şi acest incendiu fiind provocat. "Din nefericire, proprietarul autovehiculului, încercând să stingă incendiul, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei, gâtului şi toracelui", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, căpitan Camelia Roşca.

Pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, iar echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea a acordat bărbatului îngrijirile medicale, transportându-l ulterior la Spitalul Clinic Judeţean. În urma producerii evenimentului au ars spoilerele faţă şi spate, aproximativ 50% vopsea caroserie exterioară şi s-au degradat ambele faruri.

Pe de altă parte, în weekend pompierii au mai intervenit şi pentru salvarea unor persoane. Sâmbătă, între orele 13.05 - 13.40, echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au acţionat cu echipamentele şi accesoriile din dotare pentru a pătrunde într-un apartament situat la etajul 4 al unui bloc de pe strada Onisifor Ghibu, unde au găsit-o pe proprietară, în vârstă de 67 ani, decedată.

Duminică, pompierii aceluiaşi departament au intervenit pe strada Menumorut din municipiu, unde o femeie de 75 de ani a căzut în cada din baie. Femeia a strigat după ajutor şi a fost auzită de vecini, iar astfel a putut fi salvată.