Poliţiştii de frontieră din Borş au găsit, în ultimele zile, două maşini de lux furate, ambele marca Land Rover, model Range Rover, în valoare totală de circa 200.000 euro.

Primul autoturism a ajuns la frontiera cu România în seara de 20 ianuarie, la volanul maşinii aflându-se lituanianul Gintautas B., 58 de ani. Autoturismul condus de el era fabricat în 2013.

"Având suspiciuni asupra legalităţii documentelor maşinii, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au constatat că certificatul de înmatriculare este fals, iar autoturismul figurează ca fiind "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Franţa la data de 04.12.2015", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea. Maşina, în valoare de circa 80.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul ITPF Oradea.

Pe 23 ianuarie, poliţiştii au descoperit, tot la frontiera Borş, un alt Land Rover, model Range Rover, fabricat în acest caz în 2015, care figura ca "bun căutat pentru confiscare", alertă emisă de autorităţile din Germania pe 21 decembrie 2015. Maşina era condusă de cetăţeanul polonez Taduesz B., în vârstă de 55 de ani. Poliţiştii de frontieră au verificat documentele masinii, ocazie cu care au constatat că certificatul de înmatriculare este fals.

"Având în vedere cele constatate, autoturismul, în valoare de aproximativ 120.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor", a mai precizat comisarul-şef Laura Bondar.

Cei doi şoferi sunt cercetaţi pentru infracţiunile de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.