În perioada 12-13 iulie, în localitatea bulgară Plovdiv, s-au desfăşurat Campionatele Balcanice de Judo pentru Copii (U15), competiţie la care au participat aproximativ 300 de sportivi din 8 ţări (Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Muntenegru, Macedonia, Turcia, Grecia, Serbia şi Romania - care s-a prezentat cu o delegaţie de 34 de sportivi, fete şi băieţi).

De la Liberty LPS-CSS Oradea, Federaţia Română de Judo a nominalizat două fete şi doi băieţi: Dara Benţe (52 kg), Cristina David (63 kg), Alexandru Popa (50 kg) şi Mihai Tămăşan (60 kg), pregătiţi de profesorii Olimpia Ianc şi Emil Morar.

Deşi foarte tineri şi aflaţi la primul concurs major, cei patru judoka orădeni au reuşit evoluţii destul de bune, izbutind să obţină două medalii de bronz, prin Alexandru Popa, în limitele categoriei 50 kg, şi Mihai Tămăşan, la 60 kg.

De precizat însă că Alexandru Popa, campionul naţional al categoriei 46 kg, a fost nominalizat să participe la aceste Campionate Balcanice într-o categorie superioară, 50 kg, reuşind totuşi evoluţii şi victorii spectaculoase în faţa unor sportivi din Muntenegru, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina, pierzând apoi doar în fata unui sportiv sârb.

Pentru medalia de bronz, Alexandru Popa l-a învins la ippon pe conaţionalul său Szilard Radvanski, din Miercurea Ciuc, campionul naţional al categoriei 50 kg.

Mihai Tămăşan, la rândul său, a reuşit şi el în tururile preliminare victorii în faţa unor sportivi din Bulgaria, Serbia şi Bosnia Herţegovina, pierzând în semifinale în faţa unui sportiv din Turcia, cel care avea să câştige categoria 60 kg a Campionatelor Balcanice. Cele două fete însă nu au reuşit să treacă de tururile preliminare.

Echipa României a obţinut în total însă un număr de 19 medalii la aceste Campionate Balcanice de la Plovdiv, dintre care 5 au fost medalii de aur, 4 medalii de argint şi 10 medalii de bronz. România a ocupat locul al II-lea în clasamentul pe naţiuni, după Turcia şi în faţa Serbiei.