Sportivii secţiei de lupte greco-romane de la Clubul Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea au reuşit să cucerească două medalii de bronz la Campionatul Naţional Şcolar de la Slatina, desfăşurat în perioada 17-18 mai.

Elevii antrenorului Nelu Pop au reuşit să se situeze de două ori pe podium, prin Bogdan Rus, la categoria 42 kg, şi Ciprian Serenciuc, în cadrul categoriei 69 kg, ambii fiind medaliaţi cu bronz pentru performanţele lor. Interesant este însă că în cadrul categoriei 69 kg, Ciprian Serenciuc s-a luptat în finala mică cu colegul său de club George Iuga, acesta din urmă clasându-se în cele din urmă, astfel, pe poziţia a V-a.

La competiţie a mai participat însă şi George Tărău, care era favorit la o medalie de aur, dar s-a accidentat în primul tur şi a trebuit să abandoneze. De asemenea, un alt luptător orădean participant a fost Flaviu Rus, care s-a situat în afara podiumului.

Competiţia similară şcolară feminină a avut loc în aceeaşi perioadă la Sf. Gheorghe, unde clubul orădean a avut-o ca participantă doar pe Mariana Buzaş, care s-a situat între primele opt, dar nu aproape de podium. De precizat însă că sportiva orădeană practică luptele greco-romane doar de un an.

Pentru sportivii secţiei de lupte de la CSS LPS Bihorul, pregătiţi de profesorul Nelu Pop, urmează pe data de 12 iulie întrecerile Campionatului Naţional de cadeţi, care va avea loc tocmai la Constanţa.