Primarul Florin Birta a anunțat luni că în Oradea vor fi construite încă două blocuri ANL, dintre care 50 pentru tineri și 40 de locuințe pentru specialiști.

Potrivit edilului, imobilele vor fi edificate în cartierul Dragoș Vodă, pe un teren de 2.500 de metri pătrați, proprietate a orașului, pe un loc în care în prezent se află fundația veche a unui bloc ce nu s-a mai construit.

Locul are acces la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, energie electrică/termică și beneficiază de acces pietonal direct din strada Dragoș Vodă și acces auto din strada Cerbului.

„Având în vedere că avem peste 300 de cereri de locuințe în așteptare, cred că acest tip de construcții sunt imperios necesare. Dacă în alte părți s-au construit astfel de blocuri de locuințe, care poate încă sunt nelocuite, în Oradea, în momentul în care vor fi finalizate, vor fi ocupate de a doua zi. Pentru a urgenta acest proces, pregătim o hotărâre de Consiliu Local prin care Primăria Oradea va realiza studiile de fezabilitate pentru cele două blocuri, după care Agenția Națională pentru Locuințe se va ocupa de licitație și de execuția lucrărilor. Dacă toate lucrurile vor fi în regulă, anul viitor va putea începe construcția blocurilor”, a precizat primarul Florin Birta, citat într-un comunicat transmis ulterior de biroul de presă al municipalității.

Edilul a precizat că a avut, pe această temă, mai multe discuții și chiar o întâlnire în teren cu președintele Agenției Naționale pentru Locuințe cu privire la situația locației din Dragoș Vodă.

Ca rezultat, Primăria Oradea a depus la București două cereri pentru construcția în această zonă a două blocuri ANL, unul pentru tineri (cu 50 de apartamente), iar celălalt destinat locuințelor de serviciu pentru specialiști (cu 40 de apartamente).

Ultimul bloc de locuințe ANL a fost dat în folosință în Oradea în anul 2018. Este vorba de blocul din zona Calea Aradului, din proximitatea centurii, de pe strada Balogh István, mai arată comunicatul municipalității.

Reprezentanții administrației locale dau asigurări că în continuare caută și alte locații potrivite pentru construirea unor astfel de locuințe.

În ședința Consiliului Local de luni, toți aleșii orădenilor au votat, fără comentarii, un proiect de hotărâre ce vizează punerea la dispoziție a terenului către ANL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!